8.12.2014

Unohtaa ei tarvitse, Kaj Chydeniuksen lauluja Klaukkalan kirjastossa

Joulukalenteri: Unohtaa ei tarvitse, Kaj Chydeniuksen lauluja

Klaukkalan kirjaston Joulukalenterin tunnetuin esiintyjä lienee lähes 8000 laulua säveltänyt Kaj Chydenius, joka konsertoi Klaukkalan kirjastossa jo kuudetta kertaa. Vauhdikasta 75-vuotisjuhlavuottaan viettävä säveltäjä esiintyy yhdessä näyttelijä-laulaja Ritva Sorvalin kanssa.

Klaukkalan kirjastoa varten suunniteltu ohjelmakokonaisuus "Unohtaa ei tarvitse" sisältää vanhoja ja uusia lauluja, Kaarlo Sarkian, Eila Kivikk'ahon, Marja-Leena Mikkolan, Aulikki Oksasen ja Eino Leinon kauneimpia runoja ja upeita tulkintoja. Kantaesityksenä kuullaan laulu Kivikk´ahon runosta "Muisto". Säveltäjä juontaa ja säestää itse lämminhenkisen konsertin.

Chydenius pitää kirjastoa oikeana paikkana musiikiksi sävellettyjen runojen esittämiseen.

-Minun laulujeni lähtökohta on aina ollut runoilijan teksti. Juuri runon sisältöä ja runoilijan sanomaa olen pyrkinyt sävellyksilläni tuomaan kuulijan luokse.

Hyvät kokemukset esiintymisistä Klaukkalan kirjastossa ovat kannustaneet Chydeniusta  jatkamaan kirjastovierailuja.

-Monet laulajat ovat tunteneet kanssani, että juuri kirjasto on runoudesta kiinnostuneiden ihmisten paikka, säveltäjä sanoo.

Edellisvuoden tapaan Nurmijärven Sähkö Oy osallistuu Joulukalenteriin lahjoittamalla Noise House Oy:n järjestämän äänentoiston Chydenius-konserttiin.

Tervetuloa!
Alkaa: 8.12.2014 20:15
Paikka: Klaukkalan kirjasto, Kuonomäentie 2, Klaukkala
Järjestäjä: Klaukkalan kirjasto
Hinta: Vapaa pääsy

1 kommentti: