4.6.2013

Musiikki kesällä mukaan!

Ihan mahtava Naxos Music Library -musiikinkuuntelupalvelu on maksutta käytettävissä Ratamo-kirjastokortilla. Palvelussa on jo yli miljoona raitaa pääosin klassista musiikkia, mukana on myös jonkin verran jazzia, maailmanmusiikkia ja mm. elokuvamusiikkia.

Naxos Music Library mobiili on vielä mahtavampi, sillä saat musiikin mukaasi! Sovellukset on saatavilla Android- ja Apple-laitteisiin. Katso esitys NML mobiilin käyttöönotosta:



Ohjeita Naxos Music Libraryn käyttäjille:

  • Palvelussa voi olla korkeintaan viisi Ratamo-kirjastokortin käyttäjää samanaikaisesti. Mikäli käyttäjien maksimimäärä ylittyy, palveluun ei sillä hetkellä pääse kirjautumaan sisään. Musiikkia ei voi tallentaa omalle koneelle.
  • Siirry palveluun: http://riihimaki.naxosmusiclibrary.com/page.library_cardno.asp. Kirjoita kirjastokorttisi numero Enter Passcode -kenttään ja klikkaa login-painiketta.
  • Voit etsiä musiikkia Keyword search -hakukentästä tai tutustua Naxoksen soittolistoihin "Playlists"-linkistä. Siellä on valmiiksi koottu valikoimia esimerkiksi lapsille sopivasta klassisesta, barokkimusiikista, puhallinmusiikista yms. Hakukielenä kannattaa käyttää englantia. Kun lopetat kuuntelun, muista kirjautua ulos punaisesta Log-Out -painikkeesta.

Tekstiohjeet NML mobiiliin kirjautumiselle

  • Kirjaudu palveluun ensin tietokoneella omalla kirjastokortin numerolla osoitteessa http://riihimaki.naxosmusiclibrary.com/page.library_cardno.asp
  • Luo Playlists-välilehdellä oma Student/member playlists account (käyttäjätili omien soittolistojen luomista varten) klikkaamalla Sign up -painiketta. Täytä Etunimesi - Sukunimesi - sähköpostiosoitteesi (kahdesti) - keksimäsi salasana (kahdesti).
  • Saat sähköpostiisi vahvistusviestin - klikkaa "Activate Naxos Music Library Student Playlist Login Now." Avautuvasta ikkunasta klikkaa "Click here". Kirjaudu sisään sähköpostiosoitteellasi ja luomallasi salasanalla.
  • Luo itsellesi soittolistoja joko siirtämällä niitä NML soittolistoilta (Naxos Music Library Playlists) tai käyttämällä hakukenttää. Lisää haluamasi kappale soittolistalle laittamalla ruksi nimen edessä olevaan ruutuun ja klikkaamalla "Save as".
  • Käyttäjätilisi tunnuksilla pääset kirjautumaan myös mobiilipalveluun, kun olet ladannut sovelluksen omaan laitteeseesi App Storesta tai Google Playsta ja kuuntelemaan nettisivuilla luomiasi soittolistoja.
Hyvinkään kirjastolla on myös mahdollista muuntaa cd-levyiltä musiikkia mp3-muotoon .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti