24.3.2011

Kraftwerk - Music non-stop

Kuva: BTJ
Albiez, Sean: Kraftwerk : Music Non-Stop (Continuum, 2011)
Teknon esi-isiksikin tunnustettu saksalainen popryhmä sai takavuosina hieman aiheettakin hankalan yhtyeen maineen mitä haastatteluihin ja pr-toimintaan tulee, mutta viimeisimpien haastattelujen valossa kyse oli lähinnä vahingosta: päämäärälleen omistautuneilta musiikkiteknikoilta ei vain riittänyt aikaa heidän mielestään hiukan toisarvoiseen toimintaan.

Tästäkin syystä varsinaiset Kraftwerk-historiikit ovat harvassa ja ensi käden tiedoista kootut kirjat vielä harvinaisempia. Vasta ilmestynyt kirja Kraftwerk - Music Non-Stop ei elämäkerran puutetta varsinaisesti paikkaa sekään, mutta nyt on sentään viimeisimmät alan tutkimukset koottu kirjan kansien väliin.

Kraftwerkin jälleen aktivoiduttua on sopiva hetki päivittää tiedot ajan tasalle, tuore esseekokoelma valottaa yhtyeen musiikkia, taidekäsitystä ja vaikutusta kokonaisten popmusiikin alalajien syntyyn monelta kantilta ja kuivakkaan akateeminen yleisote sopii kohteeseensa kuin sähköpistoke töpseliin. Kotimaista asiantuntemusta edustaa kirjassa Turun Yliopiston dosentin Pertti Grönholmin kirjoitus Kraftwerk - The Decline of the Pop Star.

Saatavuus Ratamo-kirjastoissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti